Något gick fel!

En Betalningsmetod måste väljas för att gå vidare med köpet.

Kontaktinformation

Tel: 0200 - 259 259

Ok
x

Enkelt att förstå och påverka din premie!

Genomsnittet kör i premiegrupp 8. Varje biltur bedöms individuellt och efter hur du kört. Genom att köra smartare hamnar du i en lägre premiegrupp. Du ser direkt efter varje biltur vad den kostat. (OBS hastighet i förhållande till hastighetsgräns är inte en parameter hos oss).

Exempel: Kör du stressad och okoncentrerad till jobbet kanske du hamnar i premiegrupp 10. När du sedan kör hem och är fullt fokuserad på din bilkörning kanske du hamnar i premiegrupp 6.
x

Ett smart tjänstepaket

Tjänstepaketet består av en Plug-in och tjänster kring den uppkopplade bilen. Med den digitala tekniken i våran Plug-in kan din bilförsäkring bli mer rättvis och billig. Leveranstiden är 1 - 3 arbetsdagar och du får även 7 dagar av oss för att komma igång med försäkringen, som aktiveras vid försäkringens startdatum. Då kan du köra utan Plug-in:en i 7 dagar för att kunna komma igång snabbt, även om du har satt försäkringens startdatum redan i morgon.

x

Halv & helförsäkring

Din bil är yngre än 3 år och har redan en vagnskadegaranti, som tillsammans med en halvförsäkring omfattar skyddet av en helförsäkring. Vi kommer automatiskt gå över till helförsäkring när bilens vagnskadegaranti löper ut.

x

Vi kan inte kontrollera ditt körkort automatiskt

Det kan bero på att du har ett utländskt körkort* eller saknar körkort.
* Scanna in och maila fram- och baksida på ditt körkort till vår kundservice så får du en kontrollkod.

Ring: 0200 - 259 259

Genom att trycka på ”köp” bekräftar jag att jag tagit del av produktfaktablad, förköpsinformation, villkor, köpvillkor för företag, Enerfys och Modernas integritetspolicy. Jag acceptar även att ta emot alla försäkringshandlingar via appen.

Köp nu - utan bindningstider!

14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen.
Du skickas vidare till

x

Din bil verkar vara tillverkad innan 2001

Det kan innebära att din bil inte har ett OBD-uttag, vilket behövs för att du ska kunna teckna försäkring med Moderna. Är du osäker kan vi hjälpa dig!

Ring: 0200 - 259 259

Ja, min bil har ett OBD-uttag

Bra. Då behöver du bara klicka dig vidare i processen.

Nej, min bil har inget OBD-uttag

Är du intresserad av en traditionell bilförsäkring så rekommenderar
vi Moderna Försäkringars bilförsäkring istället.Gå vidare
x

Vill du försäkra din privatbil eller företagsbil?

Vi ser att du även har en enskild firma registrerat på ditt personnummer.

Privat Företag
x

Våra tilläggsförsäkringar för Företagsförsäkring

Hyrbilsförsäkring (valbar)
Ger ersättning om bilen inte kan användas på grund av bland annat skada som kan ersättas genom vagnskadegaranti.

Trafikolycksfall (valbar)
Trafikolycksfallsförsäkring gäller om fordonets förare får en personskada som uppkommer i och med att föraren kör i trafik med det försäkrade fordonet. Trafikolycksfallsförsäkringen gäller inte om föraren varit påverkad av alkohol, andra berusningsmedel eller narkotiska preparat samt om föraren saknar behörighet att framföra fordonet.

Egendom i bil (valbar)
Gäller för plötslig och oförutsedd skada på egendom som tillhör eller hyrs av försäkringstagaren och som används eller är avsedda att användas i firmans verksamhet. Kaskoförsäkringen gäller även för fastmonterad inredning/utrustning, som hyllor, skåp, hurtsar och bänkar. För att skador genom trafikolycka ska kunna ersättas måste fordonet vara helförsäkrat, ha vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti.

Se förköpsinformationen eller försäkringsvillkoret MF-SFF 2018-03-01 för ytterligare detaljer, kostnader och begränsningar kring våra tilläggsförsäkringar.

x

Kontaktperson för försäkringen

När ni tecknar försäkringen anger ni en kontaktperson för försäkringen. Kontaktpersonen till försäkringen kommer att bli adresserad i vår kommunikation med er/bolaget. Kontaktpersonen kan vara brukaren till bilen eller någon som tecknar försäkringen åt någon annan i företaget.

Det går att lägga till flera personer som får mailen för att kunna följa förarens körbeteende samt den månatliga kostnaden för försäkringen. E-postadresserna kan läggas till i efterhand efter att försäkringen har tecknats.

Kontakta vår kundservice på om ni vill ha en gemensam kontaktperson för flera försäkrade bilar hos oss som tecknats av olika kontaktpersoner. 

Få ditt pris!
Helförsäkring
Halvförsäkring
Tillägg: Hyrbil Kris/Olycksfall Egendom i bil

Uppskattat pris för:
Volvo V70 årsmodell 2008 - Hel

Räkneexempel Volvo V70 årsmodell 2015 - Halvförsäkring

Se hur du kan påverka ditt pris

Fast månadspremie: :-/mån

Rörlig körpremie: :-/mån

/mån

Teckna och jämför

Uppskatta körsträcka
Mil per månad
Hur smart kör du?
Premiegrupp
Kontaktpersonens uppgifter
Startdatum:
Skicka bekräftelsen till ytterligare e-post
Tjänstepaket Plug-in
Abonnemang per månad
Fast månadspremie
Hyrbil Ingår
Kris/Olycksfall Ingår
Egendom i bil Ingår
* 59 kr/mån som betalas i efterskott
Att betala

Genom att trycka på ”köp” bekräftar jag att jag tagit del av produktfaktablad, förköpsinformation, villkor, köpvillkor för företag, Enerfys och Modernas integritetspolicy. Jag acceptar även att ta emot alla försäkringshandlingar via appen.

Köp nu - utan bindningstider!


Du skickas vidare till


….men bara för oss som kör lite mindre & lite bättre!

Se om du är en av oss!….men bara för oss som kör lite mindre & lite bättre!

Se om du är en av oss:


Med Modernas bilförsäkring kan du välja en försäkring som passar just dina behov. Du får en prisvärd bilförsäkring och du kan själv välja vad du vill att försäkringen ska omfatta.

Så kommer du igång

1.  Klicka in din Plug-in i bilen (Här kan du se var du hittar uttaget i din bil)
2.  Ladda ned appen, aktivera Bluetooth, kör!
3.  Betala per månad utan bindningstid

Skydd och självrisker för er företagsbil

Ger ersättning vid skador som uppkommer på annan persons egendom vid olycka.
Självrisk: 2500 kronor.
Ger ersättning vid skador på bilen som orsakats av blixtnedslag, explosion, brand eller skador på elektriska kablar via kortslutning.
Självrisk: 2500 kronor.
Gäller vid stöld eller tillgrepp av bilen och biltillbehör samt stöldförsök och inbrott.
Självrisk: 2500 kronor.
Gäller vid byte eller reparation av ruta efter exempelvis stenskott.
Självrisk: 2500 kronor. 100 kronor vid reparation av stenskott.
Gäller när bilen blivit saboterad av annan person.
Självrisk: 2500 kronor.
Ger ersättning vid somliga tvister och brottsmål som gäller dig som bilägare.
Självrisk: 20 % av skadekostnaden, men som lägst 2500 kronor.
Ger ersättning om du behöver komma i kontakt med en psykolog efter en svår eller traumatisk händelse.
Självrisk: 0 kronor.
Ger ersättning vid viltolycka djur som ger skador på bilen.
Självrisk: 0 kronor.
Ger ersättning för kostnader som orsakats av plötsliga fel på maskinella delar som motor, växellåda och elektroniska komponenter.
Självrisk: Se ditt försäkringsvillkor för att få självriskkostnader för din bil.
Ger ersättning för kostnader vid bärgning eller räddning vid en trafikolycka eller driftstopp.
Självrisk: 2500 kronor.
Ger ersättning för plötsliga och oförutsedda skador på bilens inredning eller om du tankar fel drivmedel samt skadar din bilnyckel, m.m.
Självrisk: 2500 kronor.
Ger ersättning för skador på bilen som uppstår vid trafikolycka, yttre olyckshändelse eller skadegörelse. Självrisk: 4500 kronor.
Gäller om du behöver en hyrbil om ditt fordon repareras på verkstad.
Självrisk: 25 % av hyrbilens dygns- och kilometerkostnad.
Ger ersättning vid medicinsk invaliditet och dödsfall till följd av trafikskada.
Självrisk: 0 kr
Ger skydd och ersättning för fysisk egendom som fordon och lösöre.
Självrisk: Se ditt försäkringsvillkor för att få självriskkostnader för din bil.

* Vagnskada ingår vanligtvis som garanti de tre första åren när du köper en ny bil av en svensk generalagent.

    Vanliga frågor och svar

Vår bilförsäkring för företag utgår från hur långt bilen körs och på vilket sätt föraren kör. Försäkringens pris utgår från en fast och rörlig avgift. Den fasta månadskostnaden står för det försäkringsskydd som bilen har när den står parkerad, och den rörliga premien baseras på hur mycket och på vilket sätt bilen används. Efter varje körning klassas rutten in i en premienivå, ju lägre nivå körningen får desto billigare blir kostnaden för den. Körningen kan klassas in i 15 olika nivåer, och eftersom varje premienivå har en kostnad per kilometer så blir det även billigare om bilen inte körs så mycket.
Med hjälp av Smart Flex Plug-in och Smart Flex-appen, med Bluetooth aktiverad på er smartphone, kan ni följa era resor i realtid.

Ladda ned försäkringens app ”Smart Flex” i din smartphone och skriv in verifieringskoden som ni får via mail när ni tecknar försäkringen. Sedan klickar ni in er Smart Flex Plug-in, som ni får postad till företagets utdelningsadress. Aktivera sedan Bluetooth på smartphonen och gå igenom den första uppkopplingsprocessen. Efter att ni har gått igenom den processen behöver telefonen enbart ha Smart Flex-appen öppen och Bluetooth aktiv för att era körningar ska registreras och bilen hållas försäkrad.

Vår företagsförsäkring bygger på att föraren har en smart körstil och får betala efter det. Därför kollar vi på hur föraren kör i realtid under körningarna. Vi har teknikbaserade algoritmer som räknar och analyserar körningen, där kollar vi på hur riskfylld körningen är samt hur energieffektiv den är (dvs hur föraren väljer att hantera bilens gas och broms) tillsammans med många andra parametrar. Det är helheten av körningen som är viktig för oss, därför kommer premien inte att stiga om föraren gör en tvärnit under en körning för att undvika en olycka.

Om flera personer i företaget kör samma bil kan alla med en smartphone ladda ned appen, skapa ett konto och använda den på samma sätt som den huvudsakliga brukaren av bilen för att påverka premien genom att köra säkert. Om någon förare saknar en smartphone eller inte vill ladda ned appen registreras även dessa körningar, men då kommer man inte åt den fördelaktiga prismodellen. Dessa körningar prissätts vanligtvis i premienivå 10.


Tillkommer det förare efter att ni har försäkrat bilen så kan alla i företaget ladda ner Smart Flex-appen och få sina körningar registrerade, och därmed registerna sina körningar på samma sätt som den huvudsakliga brukaren av bilen.

Smart Flex fungerar med bilar tillverkade i Europa efter 2001 och amerikanskt tillverkade bilar från 1996. Försäkringen fungerar även med smartphones som är iPhone iOS 8.0 eller högre samt Android 5.0 eller högre – alla med stöd för BLE (Bluetooth Low Energy). Kan ni inte få pris hos oss? Det kan bero på att bilen antingen är för gammal, är en elbil eller har en för kraftig motor för att vi ska kunna försäkra den.

Se fler frågor och svar här.

Vår samarbetspartner

Enerfy är en teknikplattform, skapad och utvecklad av Greater Than AB, som har möjliggjort en ny form av bilförsäkring som baseras på hur långt bilen körs och vilket körsätt föraren har. Greater Than står bakom tekniken i Moderna Smart Flex powered by Enerfy och bakom Enerfy – Försäkring med Moderna. Läs mer om bolaget på www.greaterthan.eu.